miércoles, 14 de diciembre de 2011

Antiga fábrica Roca i Pous, actualment la Plaça Nova al conjunt del Vapor Gran, Terrassa, 2002








En 2002 se iniciaron las obras de demolición de la primera fase de la rehabilitación del Vapor Gran de Terrassa, concretamente las naves situadas entre las calles Sant Genís, Baldrich y Sant Marián.
En el centro de dicha área se encontraba la zona de calderas, al aire libre, y la chimenea, que no son las originarías del conjunto. De este área se ha conservado únicamente la chimenea.
El Vapor de la Compañia, conocido como Vapor Gran, fue construido por la Sociedad Josep Oriol Maurí i Companyia entre 1855 y 1857, coincidiendo con la llegada a la ciudad del ferrocarril. La potencia de este vapor era tal, que por si solo superaba la suma que suministraban los otros 6 vapores de la ciudad hasta ese momento.
Nota del 14 de marzo de 2013: Las fotografias corresponden a la fábrica Roca i Pous, cercana al Vapor Gran, y que en la actualidad ocupa la Plaça Nova.

En 2002 es van iniciar les obres de demolició de la primera fase de la rehabilitació del Vapor Gran de Terrassa, concretament les naus situades entre els carrers de Sant Genís, Baldrich i Sant Marián.
En el centre d'aquesta àrea es trobava la zona de calderes, a l'aire lliure, i la xemeneia, que no són les originaries del conjunt. D'aquest àrea s'ha conservat únicament la xemeneia.
El Vapor de la Companyia, conegut com a Vapor Gran, va ser construït per la Societat Josep Oriol Maurí i Companyia entre 1855 i 1857, coincidint amb l'arribada a la ciutat del ferrocarril. La potència d'aquest vapor era tal, que per si sol superava la suma que subministraven els altres 6 vapors de la ciutat fins a aquell moment.
Nota del 14 de març de 2013: Las fotografies corresponen a la fàbrica Roca i Pous, propera al Vapor Gran, i que actualment ocupa la Plaça Nova. 

Informació del Vapor Gran de l'ajuntament de Terrassa

2 comentarios:

Joaquim Verdaguer dijo...

Aquestes fotos no son del Vapor Gran, sinó de la fàbrica Roca i Pous.Actualment aquest espai ara és la plaça del Vapor Gran

Frank Gómez dijo...

Moltes gràcies Joaquim. Encara que avui dia s'ha englobat tot com a vapor Gran, era conscient de que allò era una altra industria, però desconeixia el seu nom. Rectificaré l'article.
Salutacions