martes, 10 de mayo de 2011

Terrassa modernista







El fin de semana del 7 y 8 de mayo tuvo lugar una nueva edición de la Fira Modernista de Terrassa, un evento que recrea de una forma lúdica y festiva ese periodo histórico de principios del siglo XX.
Terrassa está ligada al modernismo, pero el modernismo en esta ciudad está íntimamente ligado a la industria. La burguesía industrial de la ciudad construyo fábricas, almacenes y residencias.
Los obreros, la ciudadanía, trabajó o sirvió en esos edificios. Hoy los ciudadanos podemos disfrutar de esos espacios como parte de nuestro patrimonio. Hagamos que forme también parte de nuestro patrimonio la memoria y esfuerzo de aquellas gentes que con su trabajo y sufrimiento construyeron, no solo aquella sociedad industrial, sino que también sentaron las bases de lo que es nuestra sociedad actual.

El cap de setmana del 7 i 8 de maig va tenir lloc una nova edició de la Fira Modernista de Terrassa, un esdeveniment que recrea d'una forma lúdica i festiva aquest període històric de principis del segle XX.
Terrassa està lligada al modernisme, però el modernisme en aquesta ciutat està íntimament lligat a la indústria. La burgesia industrial de la ciutat va construir fàbriques, magatzems i residències. Els obrers, la ciutadania, va treballar o va servir en aquests edificis. Fem que formi també part del nostre patrimoni la memòria i esforç d'aquelles gents que amb el seu treball i sofriment van construir, no solament aquella societat industrial, sinó que també van establir les bases del que és la nostra societat actual.

No hay comentarios: